Home
Welkom De meren Karper Meerval faciliteiten Brochure prijzen Videos nl of zijn ons ?
Contact Boekingen

KARPER

VISBESTAND

OVER HET VISSEN...

Het Val Doré merencomplex is speciaal voor karpervissers aangelegd. De zes meren zijn allen voorzien van gelijkwaardige vissen.

Alle meren herbergen 50-ponds karpers en op alle meren is het gemiddelde gewicht rond 30 lbs.

Op alle meren zijn gemiddeld 2000 pond karper per hectare uitgezet.

Alle stekken hebben hot/spots en er zitten geen dwergmeervalletjes op het water.

BESTE TIJD OM TE VISSEN IN FRANKRIJK

We hebben gelukkig in Frankrijk een zacht klimaat, kortom ideale condities voor de groei van de vissen. In onze vallei, La Vallée de la Bresle, zijn er veel meren uitgegraven om hun stenen, de grindafgravingen. In alle vind je grote karpers, die favoriet zijn met hun groei. Onze ervaring zegt ons dat de beste tijd om grote vissen te vangen het vroege voorjaar (maart) en het late najaar (november) is. Gewoonlijk paaien de vissen eind mei en in juni, maar soms, bij een warm voorjaar, paaien ze eerder. Nooit paaien alle vissen tegelijk (wees niet bang, je kunt altijd karpers vangen bij de Val Doré meren.

MEER 1 : KARPER - MEERVAL

Ongeveer 6 hectare groot. In dit meer is 5000 kg. karper uitgezet tot boven de 60 pond. Tevens zijn er 24 steuren diverse graskarpers tot over 92 pond. De kanten bieden prachtige verblijfplaatsen voor vis, de bodem is licht glooiend door wat zachtere geulen, die weer afgewisseld worden door harde toppen. Gedurende de herst- en wintertijd geven kleine haken ( maat 6 en 8), single hookbaitboilies van 10 mm. Voorzien van een stringer of pva-zakje de beste resultaten. Gedurende de lente en de zomer werken grotere haken en aas ook, half glijdend zwaar lood is altijd het meest effectief. Als u overdag uw karperhengel eens wilt gebruiken voor drijvend vissen kunt u baarzen tot 3,5 pond en ook mooie ruisvoorns verwachten. Er zijn 7 tweepersoons stekken en 1 éénpersoons stek (stek 5).

MEER 5 : KARPER  

Circa 5 hectare groot. Er is meer dan 5000 kg. karper uitgezet tot in de 68 pond evenals diverse graskarpers.

Er zijn rondom het meer 5 tweepersonen stekken en 2 éénpersoons stek (stekken n°26 & 31) uitgezet. Het is een prachtig meer met een eiland in het midden.

MEER 4 : KARPER

Ook dit meer is circa 3 hectare groot. Er is 3000 kg. aan karper uitgezet en het meer kan als gemakkelijk betiteld worden. Grootste karper 65 pond. Het gemiddeld gewicht is rond de 14 kg. Er zijn 3 tweepersoons stekken ( stek 21-23-

25) door aan één kant van het meer te gaan zitten. Ook dit meer kan in zijn geheel ge- boekt worden door maximaal 6 vissers voor € 1200.- per week. Ook dit meer is dichtbij de faciliteiten.

MEER 3 : KARPER  

Circa 3 hectare gestocked met karpers. De gewichten van de karpers op meer 3 zijn even hoog als die op meer 1 en 2. Er zijn 4 stekken en er mogen maximaal 6 vissers tegelijk vissen. Dit meer kan in zijn geheel afgehuurd

worden door een groep van maximaal 6 vissers. Prijs van dit meer is voor 1 week

€ 1200.-. Grootste karper 69 lbs.. Dit meer ligt dicht bij de douches en toiletten en bij de kantine. Diepte varieert van 2,5 tot 3,5 meter – addertje onder het gras-gratis aan de onderkant - Van april tot oktober is dit meer is gereserveerd alleen voor een groep.

MEER 2 : KARPER - MEERVAL

Ongeveer 5 hectare groot en is hier is eveneens ongeveer 5000 kg. karper uitgezet tot ruim in de 74 pond. Graskarper treft u hier ook en meervallen tot over 190 pond. U treft op dit meer 6 tweepersoons stekken en 2 éénpersoons stekken ( nr.9 en 16).

LAKE 6 : KARPER

Ook dit meer is circa 1 hectare groot. Er is 1000 kg. aan karper uitgezet en het meer kan als gemakkelijk betiteld worden. Grootste karper 55 pond. Het gemiddeld gewicht is rond de 13 kg. Er zijn 1 tweepersoons stekken (stek 33) die aan weerszijden van het meer gelegen zijn. Ook dit meer kan in zijn geheel geboekt worden door maximaal 3 vissers voor € 550.- per week. Ook dit meer is dichtbij de faciliteiten.

VISSERIJ REGELS / ALGEMENE REGELS

Alle meren bieden goede vismogelijkheden en een goede, berijdbare paden geven toegang tot alle stekken. De stekken zijn ruim en bieden meer dan voldoende ruimte voor uw tent en andere vismaterialen. U kunt uw auto bij de stek parkeren. Denkt u eraan de auto naast de paden te parkeren, zodat u geen andere voertuigen hindert.

TECHNIEKEN

We raden aan om klein aas ( 10mm. Of 16 mm. maximaal) te gebruiken. De vissen worden in de winter gevoerd met 10 mm. pellets. Voorkeur vismeelboilies in het voorjaar en de late herfst. Gebruik een kleine haakmaat ( max. maat 6). Vergeet niet dat particles erg goed zijn als de vissen geen boilies willen eten. De beste particles in onze meren zijn tijgernoten en zoete/zachte mais. Als het water koud is kun je succes hebben met wormen.

Of Zijn Ons ?

Accueil Welkom De meren Karper Meerval faciliteiten Brochure prijzen Videos nl of zijn ons ?

Contact-ons

Laaste nieuws

Contact ons
Partager sur Facebook Partager par e-mail Imprimer

Blijf op de hoogte

Video Galerij

Videos nl

Brochure

Stuur ons een bericht …

of zijn ons ?

• Over-ons

• Siteregels

• Openingstijden van de site

• Visserij regels

• Kaart van de meren

• Prijzen